sobota, 9 marca 2013

Proste i smaczne - jabłka z kruszonką




Witam!
Dziś podam Wam przepis na jabłka z kruszonką. Jest to "ciasto" łatwe, szybkie i co najważniejsze - smakowite!

Składniki:

  • 2 kubki mąki (niekoniecznie pszennej)
  • 100g masła 
  • 4-8 jabłek (zależy od wielkości jabłek)
  • 1 kubek cukru
Wykonanie:

Kroimy wszystkie jabłka na drobne kawałki. Wsypujemy do formy.

W misce zagniatamy masło (które lepiej wyciągnąć trochę wcześniej z lodówki, aby nie było za twarde) z cukrem i mąką, tak aby powstała kruszonka.

Na jabłka wysypujemy kruszonkę. Najlepiej w dwa przekątne rogi formy nalać wody i zasypać dziurki kruszonką.

Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w 200 C.

Szarlotkę podawać na gorąco z lodami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...