Witam!
Dziś podam Wam przepis na jabłka z kruszonką. Jest to "ciasto" łatwe, szybkie i co najważniejsze - smakowite!
Składniki:
- 2 kubki mąki (niekoniecznie pszennej)
- 100g masła
- 4-8 jabłek (zależy od wielkości jabłek)
- 1 kubek cukru
Wykonanie:
Kroimy wszystkie jabłka na drobne kawałki. Wsypujemy do formy.
W misce zagniatamy masło (które lepiej wyciągnąć trochę wcześniej z lodówki, aby nie było za twarde) z cukrem i mąką, tak aby powstała kruszonka.
Na jabłka wysypujemy kruszonkę. Najlepiej w dwa przekątne rogi formy nalać wody i zasypać dziurki kruszonką.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w 200 C.
Szarlotkę podawać na gorąco z lodami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz